Op 10 februari 1967 worden de opnames van misschien wel het allerbeste Beatles nummer afgerond. In de studio’s van de Abbey Road Studios in Londen wordt dan gewerkt aan de orkestsessie voor ‘A Day In The Life’. van The Beatles opgenomen. Hoe het nummer tot stand kwam, legde John Lennon ooit zo uit:

“I was reading the paper and two headlines caught my attention, one about the Guinness heir Tara Browne who had killed himself with his car, which was frintpage news, he died in Londen in a carcrash. On the next page there was an article about four thousand potholes in the streets in Blackburn in Lancashire, that had to be filled.”

Er zijn elf takes nodig tot ieders tevredenheid op de band te krijgen. Het orkest bestaat uit 40 man. Ook een bescheiden Nederlandse inbreng, namelijk van Marijke Koger (van het kunstenaarsgezelschap The Fool). Zij speelde op de tamboerijn. Heel wat minder dan Paul McCartney had gewild: hij had 90 muzikanten in gedachten, maar dat was teveel van het goede volgens George Martin. Bij de opnames van “A Day In The Life’ (voor het “Sgt. Pepper album) zijn o.a. Mick Jagger en Brian Jones van The Rolling Stones, Graham Nash, Donovan, Marianne Faithfull en Patti Boyd, de vrouw van George Harrison, aanwezig.

 

 

 
Translate »
Share This