Óp 8 september, maar dan in 1957, brengt de Amerikaanse platenmaatschappij Brunswick het nummer ‘Reet Petite’ uit van Jackie Wilson. Het was zijn debuut en een memorabele! Het nummer werd geproduceerd door Berry Gordon Jr. Dankzij het grote succes van het nummer, kon Gordy vanuit de inkomsten een platenlabel opzetten: Motown Records!

‘Reet petite’ werd geschreven door Berry Gordy en Roquel Billy Davis alias Tyran Carlo. Wilson begon zijn carrière als bokser onder de naam Sonny Wilson. Maar winnen deed hij maar weinig en daarom richtte hij zich op muziek. In 1951 werd hij gevraagd om bij Billy Ward & The Dominoes te zingen. Nadat 2 jaar later zanger Clyde McPhatter werd gevraagd voor The Drifters, werd Jackie de zanger van The Dominoes.

In 1957 ging Wilson solo. Na ‘Reet Petite’ scoorde hij maar liefst nog 53 hits, waarvan er zes de Amerikaanse top tien bereikten. In 1987 werd ‘Reet Petite’ opnieuw een hit dankzij een animatie video, die de BBC maakte. Het resultaat was een nummer 1 hit in o.a. Nederland en Engeland. Jackie Wilson mocht zelf niet meer genieten van het succes. In 1984 stierf hij op slechts 50-jarige leeftijd. Van het geld, dat het nummer opbracht, kon de familie eindelijk kopen, waarvoor drie jaar eerder het geld mistte: een grafsteen voor Jackie.

 

 

 
Translate »
Share This