Vandaag blikken we terug op 24 april, maar dan in 1982. Op deze dag vond in Harrogate (Engeland) het Eurovisie Songfestival plaats. In dat jaar namen slechts 18 landen deel aan het festival. Italië deed voor de tweede keer niet mee, Griekenland haakte af en Frankrijk bleef weg en verkondigde dat het Eurovisie Songfestival een monument van wansmaak was. Al zou het land in 1983 overigens weer op hun besluit terugkomen.….

De Nederlandse inzending is van Bill van Dijk, die met JIJ & IK geen potten kon breken en als 16e eindigen. Beter deed de Nederlandse Stella, ex Hearts Of Soul, het, met SI TU AIMES MA MUSIQUE. Ze eindigde als vierde voor België. De winnaar op 24 april 1982 werd het laatst deelnemende land. De 18 jarige Nicole wint voor Duitsland met EIN BISSCHEN FRIEDEN.

Het liedje stond in scherp contrast tot de choreografische capriolen van de meeste andere concurrenten. Het was de vierde bijdrage van Ralph Siegel en met dit nummer won Duitsland het songfestival voor de eerste keer. Het nummer werd alarmschijf bij 538, behaalde de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 en werd de meest verkochte single van 1982.

 

 

 
Translate »
Share This