Lindisfarne sleepte op 7 augustus 1978 de 3e Steunplaat binnen van Frits Spits. De Avondspits was een Nederlands radioprogramma dat van maandag 29 mei 1978 tot zaterdag 2 april 1988 en vervolgens van maandag 2 april 1990 tot zaterdag 1 april 1995 werd uitgezonden door de NOS op Radio 3FM (voorheen Hilversum 3 en Radio 3). Het door Frits Spits gepresenteerde programma was gedurende zes dagen per week tussen 18:00 en 19:00 uur te beluisteren en was razend populair.

Het programma startte dagelijks met een gevatte en actuele oneliner, die terugsloeg op het radionieuws dat vlak ervoor werd uitgezonden. Andere, bekende onderdelen van het programma waren onder andere “De Engel van Vlaanderen” met Lutgart Simoens, “De Steunplaat”, “Kruip in de huid van…”, “De dag, die je niet vergeten mag” en bovenal “De Poplimerick”. De Avondspits trok dagelijks tussen de 2 en 3 miljoen luisteraars.

Lindisfarne was een Britse groep, die vooral begin jaren zeventig diverse hits had. Met het overlijden van Alan Hull in 1995 kwam er een eind aan de band. De band speelde een vrolijke variant van folkrock, afgewisseld met af en toe wat melancholie. Ze waren met name in Engeland en Duitsland populair.  ‘Run for home’ was de derde en laatste hit voor de groep. Het nummer werd uitgeroepen tot Alarmschijf en stond 5 weken genoteerd in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This