Op 24 augustus 2002 debuteert het Spaanse trio Las Ketchup in de Nederlandse Top 40 met ‘The Ketchup Song’ (Asereje). Las Ketchup bestaat uit de zusjes Pilar, Lola en Lucie Muñor. Muziek zat hen duidelijk in de genen, want papa Juan Muñor was een succesvolle Spaanse flamencogitarist. Zijn artiestennaam is El Tomato. Als dochters van De Tomaat kozen ze daarom voor Las Ketchup.

In 2002 kregen ze een liedje in de handen gedrukt van de Spaanse zanger en gitarist Manuil Ruiz. In zijn nummer probeert ene Diego indruk te maken op meisjes, door een liedje in het Engels te zingen. Het probleem is dat hij de tekst niet goed kent en daarom onzintaal begint uit te slaan, wat wel wat wegheeft van ‘Rappers Delight’, een voormalige nummer 1 van Sugarhill Gang. Het refrein verbasterd Diego tot ‘Asereje’ en in het refrein brabbelt hij er vrolijk op los.

Las Ketchup neemt het nummer graag aan en maakt er een vrolijk zomers nummer van en voegden er (net als eerder Los Del Rio`s ‘Macarena’) een speciaal dansje aan toe. Het resultaat was een wereldhit. In Nederland stond de single 9 weken op nummer 1. Het werd de meest verkochte single van de zeroes in ons land en ging meer dan 250.000 maal over de toonbank. In 2006 deed Las Ketchup mee aan het Eurovisie Songfestival, waar ze roemloos ten onder gingen met ‘Bloody Mary’.

 

 

 
Translate »
Share This