Op 28 januari 1974 komt in Amerika ‘Jet’ uit van Paul McCartney & Wings. In Nederland moeten we nog even op een houtje bijten, daar ligt de single pas op 15 februari in de platenbak. Het was de tweede single afkomstig van hun album ‘Band on the Run’. Dit album wordt beschouwd als het beste album dat Paul McCartney heeft gemaakt na zijn Beatles-periode. Het wordt tevens vaak genoemd als het beste album dat door één van de Beatles is gemaakt.

Het album werd opgenomen in de hoofdstad van Nigeria, Lagos. De voorbereidingen van Band on the Run werden door pech getroffen. Slechts enkele weken voor vertrek naar Lagos besloot gitarist Henry McCullough om Wings te verlaten. Eén dag voor vertrek volgde drummer Denny Seiwell zijn voorbeeld. Hierdoor bestond Wings bij het opnemen Band on the Run uit een trio en moesten Paul McCartney en Denny Laine vrijwel alle instrumenten bespelen. In Lagos werden Paul en Linda McCartney overvallen en beroofd.

Lang leefden fans in de veronderstelling dat Jet’’ de naam was van een Labrador retriever van McCartney. Maar McCartney zelf ontkende dat later in 2010…… het was zijn pony. Uit de tekst zelf is het niet te achterhalen. ‘Jet’ werd bij radio Veronica uitgeroepen tot Alarmschijf en bleef steken op de 11e plaats in de Top 40.

 

 

 
Translate »
Share This