Op 13 oktober 1973 komt Gerard Cox binnen in de Veronica Top Veertig met ‘’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer’. De zomer was inderdaad al rijkelijk voorbij, voordat het nummer een hit wordt. En het zou een hele grote worden: op 15 december bereikte het de eerste plaats in Nederland. En dat voor een cabaretier! Daarnaast werkte Cox bij verschillende radio en TV programma`s en speelde hij in een musical.

Via dirigent en componist Rogier van Otterloo kwam Gerard in contact met John Vis, de eigenaar van CBS Records. John zag wel brood in hem en nam enkele nummers met hem op. Zo verscheen in 1972 al de single ‘1948’(Toen Was Geluk Heel Gewoon), dat uitkwam nadat Gilbert o` Sullivan er een hit mee scoorde in Nederland als ‘Alone Again, Naturally’. Ook ’t Is Weer Voorbij, Die Mooie Zomer’ was een bewerking.

Origineel was het nummer van Steve Goodman en heette het ‘City Of New Orleans’. Cox hoorde het liedje op vakantie in Zuid Frankrijk in een Franse vertaling van Joe Dassin. Gerard bewerkte zelf de tekst van het nummer. CBS zag er eerst niets in om het op te nemen en uit te brengen. Cox zette zijn idee door en niet zonder succes: van de single worden er meer dan 200.000 stuks verkocht.

 

 

 
Translate »
Share This