Estelle Bennett wordt op 11 februari 2009 dood aangetroffen in haar huis. De politie vindt haar. Estelle maakte deel uit van de populaire groep The Ronettes. Estelle`s zus Veronica en nichtje Nedra Talley waren de twee andere leden. I 1959 winnen ze als The Darling Sisters een talentenjacht. De doorbraak laat nog een paar jaar op zich wachten, maar komt dankzij Estelle tot stand. In 1963 regelde zij een auditie geregeld bij Phil Spector.

De eerste ervaringen met Spector waren teleurstellend. Ze namen ‘Why Don’t They Let Us Fall in Love’ op, maar Spector weigerde het uit te brengen. Vier andere nummers die ze voor hem opnamen, liet Spector ook opnemen door The Crystals, een andere meidengroep die hij onder zijn hoede had, en werden wel uitgebracht op een lp van die groep.

‘Be My Baby’ echter, dat werd opgenomen in juli 1963, werd de maand daarop echt uitgebracht. Die plaat werd de grootste hit voor de groep en haalde de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Ook aan de andere kant van de oceaan sloeg het nummer aan; het haalde de vierde plaats in de UK Singles Chart. De plaat was ook opmerkelijk als voorbeeld van Spectors ‘Wall of sound’-producties. Op de achtergrond zong een groot aantal mensen mee, onder wie Sonny Bono en Cher, die toen nog niet getrouwd waren.

‘Baby I Love You’ wordt de volgende internationale hit. Met het kerstnummer ‘Sleigh Ride’ stonden The Ronettes onlangs nog hoog genoteerd in de Spotify en iTunes lijsten. In 2007 werden The Ronettes opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Estelle Bennett is 67 jaar geworden.

 

 

 
Translate »
Share This