Op 3 maart 1973 komt ‘Maybe Tomorrow Maybe Tonight’ van Earth & Fire binnen in de Veronica Top Veertig. Dit nummer kwam van de plaat ‘Atlantis’, dat een spirituele trip was over de opkomst en ondergang van dat mythische rijk. Een weekje eerder riepen de DJ`s van het zendschip de single nog uit tot Alarmschijf.

Earth & Fire brak drie jaar eerder door met de single ‘Seasons’, geschreven door Golden Earring-gitarist en -zanger George Kooymans. Het nummer bereikte een tweede plaats, en nog in hetzelfde jaar maakte Earth & Fire hitsingles als ‘Ruby is the one’ en ‘Wild and exciting’. Met het album ‘Song of the Marching Children’ bracht de groep een van de eerste Nederlandse conceptalbums uit.

Langzaam maar zeker verlegde Earth & Fire de muzikale koers naar symfonische rock. Gerard Koerts introduceerde de mellotron, die al eerder gebruikt werd door de Britse Moody Blues, in de Nederlandse popmuziek. Het instrument bleef jarenlang typerend voor de sound van de band. Met Jaap Eggermont als producer maakte Earth & Fire in 1972 voor het eerst een nummer één-hit: ‘Memories’. Ook in de daaropvolgende jaren scoorde de band een aantal hits, waaronder ‘Maybe tomorrow, maybe tonight’, dat de 3e plaats behaalde in Nederland.

 

 

 
Translate »
Share This