Op 21 januari 1984 behalen de Dolly Dots hun enige nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig. Dat lukt het zestal met ‘Love Me Just A Little Bit More’. De groep werd vijf jaar eerder opgericht door de producers Peter van Asten en Richard de Bois. Het tweetal benaderde met succes de danseressen Angela Kramers, Anita Heilker, Patty Zomer en Ester Oosterbeek. Zangervaring hadden ze niet. Dat had Angela Groothuizen wel: zij kwam uit The Howling Hurricane en introduceerde Ria Brieffies, die daarvoor lid was van The Vips.

De meiden gaan direct ronkend van start met de top 10 hit “Tell It All About Boys”. De groep zou zo`n 25 hits weten te scoren. 1984 was het meest succesvolle jaar voor de groep met een eigen televisieserie, hun eigen poppen en uitverkochte concerten in Carré. Anita Heilker verliet de groep in 1985 vanwege haar moederschap. De producers Van Asten en De Bois werden vervangen door Fluitsma en Van Tijn.

In 1986 namen de Dolly Dots in de VS de film Dutch treat op, een komedie over de Dolly Dots die in februari 1987 in première ging. De film werd niet erg succesvol. In 1987 werd de producers Stock, Aitken & Waterman gevraagd een nummer, What a night, te produceren dat de groep een doorbraak in de rest van Europa moest bezorgen. Het leidde tot een hitnotering in Nederland maar de doorbraak volgde niet.

 

 

 
Translate »
Share This