Op 19 januari 2007 overlijdt Dennis Gerrard Stephen Doherty. De Canadese zanger werd bekend als zanger van de legendarische The Mamas & The Papas. Samen met The Beach Boys en The Byrds behoorde de groep tot de weinige Amerikaanse bands die succes hadden tijdens de Britse invasie. Op 20-jarige leeftijd richtte hij met anderen de folkgroep The Colonials op. Wanneer zij een platencontract krijgen bij Columbia Records scoren ze onder de naam de naam The Halifax Three een kleine hit.

In 1963 sloot hij vriendschap met Cass Elliot toen die deel uitmaakte van de “The Big Three.” Tijdens een tournee met The Halifax Three ontmoette hij John Phillips en zijn nieuwe vrouw, Michelle Phillips. Samen formeerden ze The Mama`s & “Papa`s en scoorden direct een reusachtige hit met “California Dreamin’”. Niet in Nederland; daar haalde het nummer niet eens de Tipparade. Hier begon de zegetocht met “Monday, Monday” en andere classics volgden, zoals “I Saw Her Again”, “Words Of Love”, “Dedicated To The One I Love” en “Creeque Alley”.

In 1969 gaat de band ten onder aan interne ruzies en drugsmisbruik. Bijna 30 jaar later, in 1998, werden The Mamas and the Papas ingevoerd in de Rock and Roll Hall of Fame.    #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This