Dave Dee vierde zijn verjaardag op 17 december. De Britse zanger maakte deel uit van Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tish. Na het verlaten van de schoolbanken, hij was toen 16, startte hij aan een opleiding voor politieagent. In april 1960 was hij als één van de eersten ter plaatse bij een auto-ongeluk waarbij de razend populaire Eddie Cochran omkwam en Gene Vincent ernstig gewond raakte.

In 1962 koos hij uiteindelijk om met muziek zijn brood te gaan verdienen. Zijn eerste groep was “Dave Dee en de Bostons’. De groep toerde door Engeland en Duitsland en speelde in het voorprogramma van The Honeycombs. Vervolgens veranderden ze hun naam in Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich.

De groep was in de sixties erg succesvol. “Bend It”, “Save Me”, “Okay”, “Zabadak”, “The Legend Of Xanadu” en “Don Juan” bereikten de top tien van de Top 40. In 1968 verliet hij de groep om solo te gaan, maar dat mislukte. Hij stopte al snel met optreden en werd een A&R Manager, zakenman en fondsenwerver voor charitatieve doelen. Op 67-jarige leeftijd overleed hij aan prostaatkanker.

 

 

 
Translate »
Share This