Voor deze flashback gaan we terug naar D.C. Lewis. Hij werd op 27 januari geboren in 1947. Zijn verjaardag kan hij helaas niet meer vieren, want al in 2000 overleed deze Nederlandse zanger. In 1969 nam hij deel aan het Nationale Songfestival met het nummer ‘Linda’. Hij won niet, maar trok wel de aandacht van producer Hans van Hemert.

Die wilde graag met hem een plaat opnemen. Dat gebeurde, nadat het label Phonogram ondersteboven was van een demo, geschreven door Joop Stokkermans & Gerrit den Braber. Met het uitgesproken religieuze nummer ‘Mijn Gebed’ wist hij in 1970 vier weken lang de Top 40 aan te voeren. Het orgelspel op het nummer, dat in bijna elke editie van de Top 2000 is terug te vinden, was van de fameuze kerkorganist Feike Asma.

Eigenlijk was Ruud Eggenhuizen, zoals hij werkelijk heet, niet zo happig op zo`n christelijke release, maar het succes was zo groot, dat het label hem wist over te halen meer van dit soort nummers op te nemen, zoals ‘Mijn Testament’. Van de droom van een carrière á la Tom Jones, kwam niets terecht. DC Lewis werd 53 jaar.    #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This