Op 26 oktober 1974 komt ‘Een Roosje M’n Roosje’ van Conny Vandenbos binnen in de Nederlandse Top Veertig. Het werd haar grootste hit. Vandenbos begon haar carrière in het AVRO-kinderkoor en maakte haar solo-debuut in februari 1960 het KRO-radioprogramma Springplank, waarin ze Franse chansons zong. Twee van de liedjes die ze hier zong verschenen een jaar later op lp. Later trad ze op in Nieuwe Oogst, een radioprogramma van de AVRO.

In 1965 ging Conny met “`t Is Genoeg naar het Eurovisie Songfestival. France Gall won het festival met “Poupee de Sire” en Conny eindigde elfde. Het werd in Nederland geen hit. Maar een jaar later werd “Ik Ben Gelukkig Zonder Jou” haar eerste hit en bereikte de 9e plaats in Nederland. Wanneer het uitbrengen van platen uitblijft stapt Conny in 1974 over van platenmaatschappij en dat bleek een goede zet. Haar album “Een vrouw van deze tijd” werd een groot succes en “Een roosje, m’n roosje” kwam van dit album.

‘Een Roosje M’n Roosje’ was een remake van ‘Daisy A Day’ van Jud Strunk. Gerrit den Braber vertaalde het nummer. Conny bleek nogal gecharmeerd van de liedjes van Jud Strunk te zijn, want ook ‘Ome Arie’ en ‘Sjakie van de Hoek’ waren van Jud`s hand. In 1977 ontving Conny een Edison en een Gouden Harp van Conamus voor het album “Zo wil ik leven”. In leven is Conny helaas niet meer: ze overleed in 2002 op 65-jarige leeftijd, twee weken nadat werd vastgesteld dat ze aan longkanker leed.

 

 

 
Translate »
Share This