Op 15 februari 1963 ligt het zwarte schijfje ‘Summer Holiday’ van Cliff Richard en de Shadows in de platenwinkels. Het is alweer de twintigste single van Cliff. Het nummer was afkomstig van de soundtrack van ‘Summer Holiday’. De gelijknamige bioscoopfilm was een maand eerder uitgebracht. Zowel de film als het liedje werden razend populair. De single bereikte in Engeland de nummer 1 positie.

De Britse zanger brak meer dan zestig(!) jaar geleden door dankzij Radio Luxemburg, die zijn eerste plaatje “Move It” ging draaien. En dat, terwijl het eigenlijk het B-kantje was voor “Schoolboy Crush”. Het nummer bereikte de 2e plaats in de Engelse single chart en is het begin van één van de grote carrière van Cliff. “Move It” werd opgenomen in de befaamde Abbey Road-studio.

Cliff maakte in zijn carrière meer dan 100 albums. Tot 1969 deed hij dat samen met The Shadows. Cliff speelde daarnaast ook in een aantal speelfilms: Serious Charge (1959), The Young Ones (1961), Summer Holiday (1963), Wonderful Life (1964) en Finders Keepers (1966). Hij vertegenwoordigde tweemaal het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met de nummers “Congratulations” in 1968 en “Power To All Our Friends” in 1973, waarmee hij respectievelijk de tweede en de derde plaats behaalde.

 

 

 
Translate »
Share This