Op 27 februari 1964 heeft Cilla Black haar eerste nummer 1 hit te pakken in Engeland. ‘Anyone Who Had a Heart’ is een nummer dat het schrijversduo Burt Bacharach (muziek) en Hal David (tekst) een jaar eerder schreef voor Dionne Warwick. De tekst gaat over de pijn die een zangeres voelt wanneer ze verliefd blijft op de persoon over wie ze zingt, terwijl ze constant pijn voelt dóór degene op wie ze verliefd is.

Cilla was de enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de Merseybeat die internationale faam verwierf. Naast ‘Anyone Who Had a Heart’ scoorde ze ook wereldhits met ‘You’re my world’, ‘It`s For You’ en ‘You’ve Lost That Lovin’ Feelin’. Cilla Black werd in 1963 ontdekt door Brian Epstein (Beatles), die haar zag optreden in de Blue Angel Club. De eerste single van het-meisje-van-hiernaast werd dan ook een hele bijzondere: de Lennon-McCartney-compositie, ‘Love Of The Loved’.

In de jaren `70 ontwikkelde Cilla Black zich als een TV persoonlijkheid. Op 1 augustus 2015 overleed ze op 72-jarige leeftijd in haar vakantiehuis in de Spaanse provincie Málaga. Een val leidde tot een beroerte, die haar fataal werd. Cilla Black staat vers toegevoegd op de playlist Flashback.

 

 

 
Translate »
Share This