Op 3 april 1964 stapt Cilla Black de EMI-studio binnen aan de Abbey Road in Londen om haar nieuwe single op te nemen. Haar eerste plaatje, ‘Loved of the loved’ flopte nog een jaartje eerder. Ook al was het geschreven door John Lennon en Paul Mc Cartney. Maar met ‘Anyone who had a heart’ wist Cilla de weg naar de Britse hitparade wél te vinden. Het werd een nummer 1 hit! Wat zou haar opvolger doen?

‘You`re My World’ is niet gepend door John en Paul, maar George Martin is er wel bij betrokken: hij produceerde het nummer. ‘You`re My world’ was origineel van Umberto Bindi en Loredana Berté. Hun ‘Il Mio Mondo; werd een hit in Italië (1963). De Engelse vertaling is van Carl Sigman. Het nummer wordt Cilla`s tweede nummer 1 hit in Engeland.

Cilla was de enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de Merseybeat die internationale faam verwierf. Naast ‘Anyone Who Had a Heart’ en ‘You’re my world’ scoorde ze ook wereldwijd met ‘It`s For You’ en ‘You’ve Lost That Lovin’ Feelin’. Cilla Black werd in 1963 ontdekt door Brian Epstein (Beatles), die haar zag optreden in de Blue Angel Club. In de jaren `70 ontwikkelde Cilla Black zich als een TV persoonlijkheid. Ze heeft een showbizzcarrière van vijftig jaar gehad en overleed in 2015 op 72-jarige leeftijd.

 

 

 
Translate »
Share This