Op 28 augustus, maar dan in 1963, neemt Cilla Black haar eerste single ‘Love of the loved’ op. Nota bene in de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen. Niet zomaar op die beroemde plek, want  ‘Love Of The Loved ‘ is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. De opname wordt geproduceerd door George Martin.  Een grote hit werd het niet, maar een notering in de Britse hitlijst had Cilla Black in de pocket. Pal een jaar later sleepte Cilla haar eerste nummer 1 hit binnen in Engeland met ‘Anyone Who Had a Heart’.

De opvolger werd een nog grotere hit. ‘You`re My World’ werd niet gepend door John en Paul, maar George Martin is er wel bij betrokken: hij produceerde het nummer. ‘You`re My world’ was origineel van Umberto Bindi en Loredana Berté. Hun ‘Il Mio Mondo; werd een hit in Italië (1963). De Engelse vertaling is van Carl Sigman. Het nummer wordt Cilla`s tweede nummer 1 hit in Engeland.

Cilla was de enige vrouwelijke vertegenwoordiger van de Merseybeat die internationale faam verwierf. Naast ‘Anyone Who Had a Heart’ en ‘You’re my world’ scoorde ze ook grote hits met ‘It`s For You’ en ‘You’ve Lost That Lovin’ Feelin’. Cilla Black werd in 1963 ontdekt door Brian Epstein (Beatles), die haar zag optreden in de Blue Angel Club. In de jaren `70 ontwikkelde Cilla Black zich als een TV persoonlijkheid. Ze heeft een glansrijke showbizzcarrière van vijftig jaar gehad.

 
Translate »
Share This