Op 12 juni 1982 bereikt de Boys Town Gang de eerste plaats van de Nederlandse Top Veertig met ‘Can`t take my eyes off you’.  De discogroep was in de eighties erg populair meerdere hits. Oprichter van de Boys Town Gang was diskjockey Bill Motley uit San Francisco. San Francisco kende in het begin van de jaren 80 al veel uitgaansgelegenheden die zich speciaal richtten op gays en Bill Motley zag hierin een mogelijkheid voor een nieuwe discogroep die zich speciaal op deze gelegenheden zou richten.

Na een uitgebreide auditie koos hij zangeres Cynthia Manley (die in het cabaret zong) als gezicht van de groep. Aanvankelijk was het de bedoeling om één album uit te brengen, maar de liedjes werden een groot succes zodat besloten werd door te gaan. Cynthia Manley verliet Boys Town Gang echter alweer snel om verder aan haar solocarrière te gaan werken. In haar plaats kwamen Robin Charin en drie mannelijke zangers en dansers. De samenstelling van de groep veranderde meerdere malen in relatief korte tijd.

Grootste hit van Boys Town Gang was het nummer ‘Can’t take my eyes off you’ uit 1982, dat in Nederland in mei van dat jaar nummer-1-positie haalde. Verder scoorde de groep een aantal hits met covers van hits uit de jaren zestig en 70 in een disco-jasje, zoals ‘Ain’t no mountain high enough’, ‘Signed, sealed delivered’ en ‘Just can’t help believing’.

 
Translate »
Share This