Op 7 februari 1967 zetten de Bee Gees weer voet aan de grond in Engeland. Bijna negen jaar lang woonde de hele familie in Australië. Oorspronkelijk speelden de broers samen als ‘the Rattlesnakes’, later werd dat ‘Wee Johnny Hayes & the Bluecats’ en onder die naam werden ze geïntroduceerd bij DJ Bill Gates. Dat gebeurde door Bill Goode, nadat hij hen aan het werk zag in Australië. Bill Gates bedacht de naam “Bee Gees”.

Wanneer eind 1966 ‘Spicks And Specks’ niet alleen in Australië, maar ook in Europa een hit wordt, besluit vader Gibb met zijn gezin terug te keren naar Engeland. Robert Stigwood, die The Bee Gees in Australië heeft ontdekt, neemt hen onder contract. Alleen al in het eerste jaar op Britse bodem scoorde de groep zes Veronica Top Veertig hits. “Massachusets” en “World” waren in `67 nummer 1 hits. Na het album “Odessa” (1969) verliet Robin de groep wegens artistieke meningsverschillen, en scoorde hij een een nummer 1 hit met “Saved by the Bell”.

Robin keerde na enkel jaren weer terug en maakte met de Bee Gees opnieuw vele hits. Na “Jive Talking” en “Nights On Broadway”(1975) schreven de broers in 1977 vijf nummers voor de soundtrack van ‘Saturday Night Fever’. Voor deze plaat werd de falsetstem van Barry legendarisch. De plaat werd één van de meest verkochte albums aller tijden en maakte van de Bee Gees supersterren. Tot in de nineties wisten Barry, Robin en Maurice hits te blijven maken.

 

 

 
Translate »
Share This