Op 29 september 1965 debuteren The Beatles in de Billboard Hot 100 met ‘Yesterday’. Het nummer is grotendeels gepend door Paul McCartney met a little help van John Lennon. ‘Yesterday’ werd het eerste nummer van The Beatles, dat werd opgenomen door één lid van de groep. De opnames vonden voor zover bekend plaats op 14 juni 1965, in de Abbey Road Studio`s in Londen; drie dagen later werd het strijkkwartet op de achtergrond toegevoegd.

Aanvankelijk heette de ballad ‘Scrambled Eggs’, met onzinteksten als “Scrambled eggs/Oh my baby how I love your legs/Not as much as I love scrambled eggs”. Lennon herinnerde zich later hoe ze langdurig gezocht hadden naar een titel, maar toen McCartney uiteindelijk aankwam met de titel Yesterday, vond Lennon het bijna jammer, omdat ze zoveel plezier hadden gehad met Scrambled eggs.

Aanvankelijk probeerden John, George en Ringo de release tegen te houden, omdat ze vonden dat het akoestische nummer teveel afweek van hun andere uitgebrachte songs, maar de release kwam er! In Nederland werd ‘Yesterday’, afkomstig van het album ‘Help’, een nummer 1 hit. Dat gold ook voor Amerika, waar het nummer 6 weken bovenaan stond in de Billboard Hot 100. Volgens het Guinness Book of Records is ‘Yesterday’ het meest gecoverde liedje ooit. In totaal zijn er circa 3000 verschillende covers gemaakt.

 

 

 
Translate »
Share This