Op 3 oktober in 1964 debuteert ‘Baby Love’ van The Supremes in de Billboard Hot 100. Qua succes is het de grootste hit voor de groep. Het nummer behaalde in Amerika de nummer 1-positie, waar het vier weken bleef staan. Ook in Engeland haalde ‘Baby love’ de top van de lijst. Dit was de eerste keer dat een Amerikaanse groep de nummer 1-positie in Groot-Brittannië haalde.

Het nummer, geschreven door Holland-Dozier-Holland, was de tweede achtereenvolgende nummer 1-hit voor de groep, na ‘Where did our love go’. De opvolger ‘Baby love’ lijkt dan ook zeer op dit nummer. Dit kwam doordat het songwriters trio nogmaals succes met dezelfde formule wilde hebben. De herkenbare sound bestond onder andere uit de constante achtergrondzang, gezongen door Mary Wilson en Florence Ballard, en de luide voetstappen van Mike Valvano.

The Supremes scoorden in Amerika vijf nummer één hits op rij. Dit mega succes leidt echter tot spanningen. Florence Ballard was feitelijk de betere zangeres, maar Diana Ross had ‘hét’. De groepsnaam wordt daarom dan ook Diana Ross & The Supremes. Dat valt niet in goede aarde bij Florence. Uiteindelijk moet ze de groep verlaten, raakt aan de drank en sterft eenzaam en arm op haar 32e.

 

 

 
Translate »
Share This