Het overlijden van Andy Gibb op 10 maart 1988 komt als een grote schok. Hij overleed aan de gevolgen van een verwaarloosde hartkwaal, dat hij had verzwegen had voor zijn familie. Andy was de jongste broer van Barry, Robin en Maurice, leden van de popgroep Bee Gees. Zijn vader was leider van een big band en zijn moeder zangeres. Toen hij één jaar oud was, verhuisde het gezin naar Australië. Tijdens zijn jeugd beleefden zijn broers hun eerste successen. Hierdoor wilde hij zelf ook musicus worden.

In 1972 trad hij voor het eerst op, in een pub op Ibiza. Twee jaar later kreeg hij zijn eerste platencontract. Zijn eerste single, ‘Words and Music’, haalde de 5e plaats in de Australische hitparade. Daarna ontfermde Robert Stigwood, de manager van de Bee Gees, zich over hem.

Andy Gibb kreeg groot succes in 1977 toen zijn singles ‘I Just Want To Be Your Everything’ en (Love Is) ‘Thicker Than Wate’ de eerste plaats bereikten in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het volgende jaar bereikte hij dat ook met ‘Shadow Dancing’. Daarmee was Gibb de eerste soloartiest die met zijn eerste drie singles die plaats bereikte. In maart 1988 kreeg hij last van een verwaarloosde hartkwaal. Hij overleed vijf dagen na zijn dertigste verjaardag.

 

 

 
Translate »
Share This