Op 31 januari 1976 wordt Queen in Engeland verstoten van de 1e plaats met ‘Bohemian Rhapsody’. Maar liefst 9 weken voerde de rockgroep de Britse single chart aan. ABBA neemt de toppositie over met “Mama Mia’. In Nederland een bescheiden hitje; in Engeland de tweede nummer 1 hit na “Waterloo”.

ABBA had in eerste instantie niet het plan op ‘Mamma Mia’ uit te brengen als single. Maar toen “I Do I Do I Do I Do I Do” 3 weken lang op nummer 1 stond in Australië, riep het publiek om meer ABBA. Intussen hadden de groepsleden een videoclip gemaakt voor “Mama Mia” en deze bleek populair bij de Australische televisiekijkers. De Australische platenmaatschappij, RCA, vroeg daarop om het nummer als single uit te brengen. Polar Music, weigerde, maar ABBA-manager Stig Anderson vond het wel een goed idee. Mamma Mia verscheen in augustus 1975 als single en stond 10 weken op nummer 1 in Australië.

“Mamma Mia’ is uiteindelijk een van ABBA’s bekendste hits geworden. Het is het centrale nummer in de gelijknamige musical en in de gelijknamige film.

 

 

 
Translate »
Share This