Hij was één van de eerste rock`n roll artiesten en vandaag staan we stil bij hem, want: 7 september was de geboorte dag van Buddy Holly. Hij werd in 1936 geboren in het Amerikaanse Clear Lake. Zijn bekendste nummers zijn ‘That’ll Be The Day’, ‘Oh Boy!’, ‘Peggy Sue’ en ‘Well Alright’.

Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur van de rock-‘n-roll door zijn talent en ook door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij was al een semiprofessioneel muzikant toen hij zestien jaar oud was en hij overleed op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval. In 1994 werd Holly postuum opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame en in 2011 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Bij het ongeluk kwamen ook The Big Bopper en Ritchie Valens om, wat bekend geworden is als The day the music died.

Dat was te danken aan Don McLean. Hij schreef het nummer ‘American Pie’ dat een beschrijving is van de dood van Holly en de evolutie van de muziek in de jaren na zijn dood. Een bekende zin uit ‘American Pie’ zorgde ervoor dat 3 februari 1959 voortaan bekendstaat als “The day the music died”. In tegenstelling tot populaire mythes was American Pie niet de naam van het vliegtuigje.

 

 

 
Translate »
Share This