7 februari 2008 is de datum, waarop Benny Neyman overleed. De zanger maakte in december van 2017 nog bekend, dat hij leed aan een vergevorderde vorm van kanker. Hij werd geboren in 1951 in Maastricht en trok na de middelbare school naar Amsterdam. Hier volgde Benny de Academie voor Kleinkunst. Zijn doel: chansonnier worden.

Neyman brak in de tweede helft van de jaren zeventig door, met dank aan zijn overstap naar platenlabel CNR. Benny`s eerste succes kwam in 1980 met het zomerse nummer ‘Ik weet niet hoe’, een cover van Agapimu van Mia Martini. Ook ‘Vrijgezel’ werd een hele dikke hit. In 1985 scoorde Neyman zijn grootste hit met ‘Waarom fluister ik je naam nog’ (nummer 1 in de Top 40). Het nummer kwam tot stand met de Griekse componist Nikos Ignatiadis.

Vanaf de tweede helft van de jaren tachtig had Neyman geen grote hits meer. Wel bracht hij nog een groot aantal goed verkopende albums uit en had hij een aantal theatertournees. In 1995 bracht hij onder meer enkele Franstalige en Griekse klassiekers op de bühne. Neyman ontving in 1995 een Gouden Harp.

 

 

 
Translate »
Share This