Ruim twee jaar geleden overleed Corry Brokken. Vandaag, 3 december, was haar verjaardag. Tijd om even stil te staan bij de geweldige carrière van de zangeres, presentatrice en rechter. Op 22-jarige leeftijd bracht Corry haar allereerste plaat uit. In 1956 vertegenwoordigde ze Nederland voor de eerste keer op het Eurovisiesongfestival. Het lied “Voorgoed Voorbij” won niet (de uitslag van de stemming was in dat jaar geheim, alleen de winnaar werd bekendgemaakt).

Een jaar later won ze het Eurovisiesongfestival met het lied “Net als toen” (een compositie van Willy van Hemert). Ook in 1958 en 1959 vertegenwoordigde ze Nederland; maar met minder succes. In 1960 kreeg Brokken een gouden plaat voor het nummer Milord, de Nederlandstalige versie van het lied van Edith Piaf. Ook “Mijn Ideaal”(1962) en “La Mama” (1964) werden grote hits voor Corry. In 1976 presenteerde Brokken het Eurovisiesongfestival, nadat Teach-In in 1975 het festival voor Nederland heeft gewonnen.

Daarna ging ze in de seventies rechten studeren aan de Univeriteit Utrecht, dat ze succesvol afsloot. In 1996 maakte Brokken een comeback, nadat ze een jaar eerder met een ere-Edison werd onderscheiden voor de dubbel-cd Net als Toen, met een overzicht van haar eerdere oeuvre als zangeres.

 

 

 
Translate »
Share This