Op 22 oktober 2005 overlijdt Captain Jack aan de gevolgen van een hersenbloeding. Franky Gee, zoals hij in werkelijkheid heette, leende zijn artiestennaam van een indianenleider van de Modoc-stam, die in 1864 een Amerikaanse generaal neerschoot. In elk geval was de Captain te zien als een soort van pseudo-kapitein die leger-drills op een stevige dancebeat neerzette.

Franky Gee kwam van Cuba, maar kwam via het Amerikaanse leger terecht in Duitsland, waar hij na zijn diensttijd bleef hangen. Eerst als verzekeringsagent, maar de muziek trok. Franky ontmoette in een club ene Liza de Costa, die al haar voetsporen in de muziek business had gezet. Toen ze samen de producers Udo Niebergall en Richard Witte tegen het lijf liepen, ontstond het ide van een samenwerking: Captain Jack was geboren!

Eind 1995 kwam de single ‘Captain Jack’ uit. In de video waren eerst twee figuranten te zien in plaats van Franky en Liza, maar op het moment dat het nummer goed ging verkopen, kwam Franky Gee in actie en werd er een nieuwe clip gemaakt met hem in de hoofdrol. Captain Jack bleek voor korte tijd razend populair: zes weken na zijn eerste nummer 1 hit in Nederland, piekte ook de ‘Drill Instructor’ bovenaan in de Nederlandse Top Veertig. Lang mocht hij niet van het succes genieten: hij overleed op slechts 43-jarige leeftijd.

 

 
Translate »
Share This