Op 20 oktober 1956 wordt ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley uitgebracht. Presley zong het nummer een maand eerder in The Ed Sullivan Show. Zijn platenmaatschappij RCA werd bestormd door duidenzen en duizenden fans: voor de release aan waren er al meer dan een miljoen bestellingen voor de single. Daardoor was ‘Love Me Tender’ al voor de officiële uitgave een gouden plaat werd.

Ken Darby schreef de tekst voor het nummer, dat vanaf 3 november 1956 5 weken lang de Billboard Hot 100 zou aanvoeren. Darby vertelde over Presley’s rol in de opname van “Love Me Tender”: “Hij paste de muziek en de tekst aan naar zijn eigen presentatie. Elvis heeft het meest fantastische gehoor van iedereen die ik ooit heb ontmoet. Hij leest geen muziek, maar dat hoeft hij ook niet. Het enige dat ik moest doen is een keer het nummer voor hem spelen, en hij maakte het zijn eigen nummer! Hij heeft het perfecte oordeel over wat goed is voor hem. Hij oefende dit uit toen hij “Love Me Tender” zijn themalied maakte.”

Het nummer ‘Love Me Tender’ is voor Elvis Presley zijn vijfde nummer 1-notering binnen één jaar. De film Love Me Tender draait vanaf 21 november 1956 in de Amerikaanse bioscopen.

 

 

 
Translate »
Share This