Op 20 augustus 1949 werd Phil Lynott geboren. Maar het vieren van zijn verjaardag is al heel lang verleden tijd.  De zanger en bassist van de Ierse groep Thin Lizzy overleed al in 1986 aan de gevolgen van een hartaanval. Die overkwam hem niet zomaar, want er ging een overdosis drugs aan vooraf, waardoor hij een week eerder in een coma raakte.

Phil Lynott richtte begin jaren zeventig de rockband Thin Lizzy op, samen met Brian Downey (drums) en gitarist Eric Bell. In 1973 breekt de groep door met de single “Whisky In The Jar”. Nadat Bell de groep had verlaten kwam Gary Moore tijdelijk de groep versterken. Later zou o.a. ook Snowy White in de band spelen. In 1976 scoorde Thin Lizzy opnieuw met “The Boys Are Back In Town” en “Dancing In The Moonlight” (1977). Begin 1983 kondigt Lynott het einde van Thin Lizzy aan.

Solo heeft Lynott nog enkele successen gehad waarvan “Old Town” het bekendste is. Later is dit nummer gecoverd door The Corrs. Samen met Gary Moore werd “Parisienne Walkways” een klassieker. Net als “Kings’ Call” met Mark Knopfler op gitaar. Phil Lynott werd maar 34 jaar.

 
Translate »
Share This