Op 2 september 1970 plaatst de groep Genesis in het Engelse muziekblad Melody Maker een advertentie, waarin de band een oproep doet voor een drummer. De toen 19-jarige Phil Collins greep zijn kans! Hij wordt aangenomen en wordt dan alweer de vierde drummer van Genesis, sinds de groep in 1967 werd opgericht. Chris Stewart, John Silver en John Mayhew waren Collins voorgegaan.

Achter de advertentie school de toenmalige manager van Genesis, met de toen nog onbekende Peter Gabriel als leadzanger. Tijdens de auditie werden verscheidene drummers beluisterd, maar er was er niet één die zoveel indruk maakt als de jonge Collins. Hij baarde opzien door zijn technische manier van spelen, of zoals Tony Banks, Genesis’ toetsenist, ooit in een interview zei: “Toen Phil bij de band kwam, was hij de beste muzikant in de band”.

In 1975 besloot Peter Gabriel de band te verlaten en nam Phil, na een vruchteloze intensieve speurtocht naar een nieuwe zanger, zelf de rol van leadzanger op zich. Niet zonder succes! ‘A Trick of the Tail’, van het eerste album met Phil als zanger (en drummer) werden meer exemplaren verkocht dan van alle andere vroegere Genesis-albums samen. ‘Follow You, Follow Me’ (1978) werd hun eerste wereldhit. Gevolg door classics als ‘Mama’, ‘No Son Of Mine’ en de nummer 1 hit ‘I Can`t Dance’. In 1993 koos Phil Collins definitief voor een solo carrière. De rest is geschiedenis….

 

 

 
Translate »
Share This