Op 18 september, maar dan in 1970, sterft Jimi Hendrix onverwachts. Zijn vriending Monika Danneman treft hem bewusteloos aan in haar appartement in het Londense Notting Hill en onderweg in een ambulance, op weg naar het ziekenhuis sterft hij aan de gevolgen van een overdosis aan slaappillen.

Van jongs af aan was Jimi weg van muziek. Al Hendrix, de vader van Jimi, betrapte hem er regelmatig op de bezem als gitaar te gebruiken. Dit zag hij nadat hij Jimi opdracht had gegeven de kamer te vegen, en na afloop tientallen twijgjes op de grond vond. Hierna besloot Al een ukelele voor zijn zoon te huren. Na een aantal maanden werd het steeds moeilijker voor Jimi’s vader om de rekeningen te betalen, zo ook voor Jimi’s ukelele. Aangezien Al Jimi’s plezier belangrijker vond dan het zijne, gaf hij het saxofoonspel (hij speelde toentertijd zelf sax) op. Zo kon hij een akoestische gitaar voor Jimi kopen, die inmiddels 11 jaar was. Op zijn dertiende kocht Jimi zijn eerste elektrische gitaar, een Supro Ozark 1560 S. Jimi gebruikte deze gitaar toen hij in zijn eerste bandje speelde, The Rocking Kings.

Jimi wordt in 1966 ontdekt door Animals-bassist Chas Chandler. Deze koppelt Hendrix in Londen aan ex-Georgie Fame drummer Mitch Mitchell en bassist, voorheen gitarist, Noel Redding. Een jaar later breekt Hendrix door met “Hey Joe”, gevolgd door een hele rij andere classics, zoals “Purple Haze” en “The Wind Cries Mary”, die in de summer of love verschenen.

 

 

 
Translate »
Share This