Op 16 september 1977 komt Marc Bolan om het leven bij een verkeersongeluk. Zijn vriendin Gloria Jones ramde een esdoorn, nadat ze de controle over haar Mini kwijtraakte. Zij werd zwaargewond afgevoerd; Marc overleed ter plekke op 29-jarige leeftijd. Beide droegen geen autogordel.

De Engelse zanger/gitarist brak internationaal door met T. Rex. Met de band boekte hij veel succes, vooral in zijn eigen land. Voor een eerste optreden in Top of the Pops plakte een grimeuse glinsterende sterretjes op Bolan`s gezicht. Daarna liet hij zich regelmatig zo bewerken voorafgaand aan een optreden. Hij wordt daarom vaak beschouwd als uitvinder van de glamrock.

De jaren 1971-1974 waren de gloriejaren voor de groep. In deze jaren vielen de grote hits, te beginnen met ‘Ride a White Swan’, dat in januari 1971 de tweede plaats in de UK Singles Chart haalde. Vier singles en één lp bereikten de top in de Britse hitparade. In Nederland bereikten ‘Hot Love’, ‘Get It On’ en ‘Jeepster’ de Top Veertig. De dood van Bolan kwam als een grote schok. De begrafenis werd bijgewoond door o.a. David Bowie, Les Paul, Rod Stewart (die bij hen was enkele uren voor het tragische ongeval), Eric Clapton, David Bowie en een grote schare fans.

 

 

 
Translate »
Share This