Op 16 oktober 1981 brengt The Human League hun derde album uit. ‘Dare’ wordt de grote doorbraak voor de Engelse synthpopgroep, die werd opgericht in 1977. Met de track ‘Love Action’ scoorden ze in Engeland een grote top 10 hit. Ook de opvolger ‘Open Your Heart’ bereikte de Britse top 10 en was in Nederland hun eerste hit. Met het nummer ‘Don`t You Want Me’ scoorde The Human League hun grootste succes. De single bereikte de eerste plaats in Engeland en Amerika.

In 1983 werd Dare! opgevolgd door de EP ‘Fascination’, met daarop de singles ‘Mirror Man’ en (Keep Feeling) de titelsong. In 1984 volgde het album ‘Hysteria’. Dit werd niet zo succesvol als ‘Dare!’, maar wist met ‘The Lebanon’ een redelijke hit te scoren. Het nummer ‘Louise’ is in 2006 gecoverd door Robbie Williams op zijn album ‘Rudebox’.

Frontman Philip Oakey bracht in 1984 een solosingle uit, ‘Together in electric dreams’, geproduceerd door Giorgio Moroder. Als duo brachten ze niet lang daarna een album uit. In 1986 keerde The Human League terug, met het door Jam & Lewis geproduceerde ‘Crash’. De single ‘Human’ werd een grote hit, onder andere nummer één in Amerika. Na deze single scoorde de band echter geen grote hits meer.

 

 

 
Translate »
Share This