15 juni 1946 was de geboortedag van Demis Roussos. De zwaarlijvige Griekse zanger had een typische hoge tenorstem, waarmee hij de hele wereld wist te veroveren. Hij was aanvankelijk lid van een aantal groepen als The Idols, We Five, The Mini’s en The Papathanassiou Set, maar na hun aankomst in Parijs 1968 omgedoopt door producer Lou Reizner in Aphrodite’s Child. Deze groep had in de jaren 1968-1971 een groot aantal hits in Nederland, zoals ‘Rain and tears’, ‘I want to live’, ‘Marie jolie’ en ‘Spring summer winter and fall’.

In 1972 viel de groep uit elkaar, omdat Vangelis niet meer wilde toeren en Demis zijn solosingle ‘We Shall Dance’ uitbracht. Er bleven contacten: zo is Demis te horen op een aantal albums van Vangelis, zoals ‘Blade Runner’. Roussos had een zeer succesvolle solocarrière en scoorde vele hits, zoals ‘My Reason’, ‘Auntie’, ‘Forever And Ever’ en de nummer 1 hits ‘My Friend the Wind’ en ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’. Ook werkte Roussos samen met grote Europese sterren als Vicky Leandros en Nana Mouskouri.

In de jaren 80 begon zijn comeback in Nederland met ‘Island Of Love’, gevolgd door de dikke internationale hit ‘Lost In Love’. Hij ging samenwerken met het Nederlandse BR Music van Bert van Breda, die tot het eind zijn manager/producer was. Ze maakten samen albums als Immortel, Serenade en In Holland. Demis Roussos overleed op 25 januari 2015 aan de gevolgen van uitgezaaide alvleesklierkanker.

 

 

 
Translate »
Share This