15 juni 1941 was de geboortedag van Harry Nilsson. Bijna al zijn nummers maakte hij onder de naam Nilsson. Muziek was zijn passie, maar om geld te verdienen werkte hij bij een bank. In zijn vrije tijd schreef Nilsson liedjes voor muziekuitgevers. Zijn composities werden opgenomen door niet de minste artiesten. Zoals The Monkees, The Yardbirds, Lulu en Blood, Sweat & Tears. Nilsson schreef tevens drie liedjes voor Phil Spector.

In 1967 tekende hij een platencontract bij RCA Records en verscheen zijn eerste album. Dankzij The Beatles, die fan waren van Harry, kreeg hij de nodige aandacht. The Beatles riepen hem uit tot `toppermost of the poppermost’. Van Nilsson`s album ‘Aerial Ballet’, stond een vertolking van het door Fred Neil geschreven “Everybody’s Talkin'”. De single werd een grote hit; hij bereikte de top tien in Amerika en werd als themalied gebruikt in de film Midnight Cowboy (1969).

In 1971 werd zijn album ‘Nilsson Schmilsson’ alleen al in Amerika meer dan een miljoen maal verkocht. De van dit album afkomstige single “Without You” (oorspronkelijk van Badfinger) werd een nummer één-hit in de Billboard Hot 100 en bezorgde Nilsson in 1972 een Grammy Award. Harry Nilsson overleed in 1994 aan een hartaanval.

 

 

 
Translate »
Share This