Op 10 september 1970 neemt Lynn Anderson het nummer ‘Rose Garden’ op. Twee maanden later zou de single binnenkomen in de Billboard Hot 100, waar het uiteindelijk de 3e plaats bereikt. In Nederland scoort de country song nog een plaatsje hoger in de Top Veertig. De enige plaat, die deze voormalige Alarmschijf van de eerste plaats wist af te houden, was Gilbert o’Sullivan met ‘Nothing Rhymed’.

Het nummer was geschreven door Joe South voor het album ‘Introspect’ in 1969. Zijn versie werd in Nederland geen hit. Lynn Anderson scoorde met haar versie een nummer-één-hit in onder meer Duitsland, Noorwegen, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. ‘Rose Garden’ leverde Anderson een Grammy Award op voor “Best Female Country Vocal Performance” in 1971. Schrijver Joe South kreeg twee Grammy-nominaties, maar geen award, voor zijn song, in de categorieën “Best Country Song” en “Song of the Year”.

‘Rose Garden’ werd o.a. ook opgenomen door Dobie Gray, K.D.Lang en Kon Kan. Laatstgenoemde Canadese groep scoorde er in 1989 als ‘I Beg Your Pardon’ een top tien hit mee in Nederland. De Amerikaanse zangeres overleed ruim vier jaar geleden op 69-jarige leeftijd in Nashville aan een hartstilstand.

 

 
Translate »
Share This