• Twitter
  • Facebook

Credits: V2 Records

De Amsterdamse formatie EUT brengt hun nieuwe single ‘Stoned’ uit. Samen met de singlerelease kondigen zij hun gloednieuwe album ‘Be My Reactor’ aan. Op hun derde langspeler zoekt EUT de diepten op. Gemaakt tijdens het grootste deel van de corona-pandemie, was er plotseling niets om naar om naar uit te kijken. Dit inspireerde zangeres Megan de Klerk om zich dieper tot haar persoonlijke leefomgeving te keren. De plaat verschijnt op 8 september 2023 bij V2 Records.

‘Be My Reactor’ is EUT’s eerste compleet zelfgeproduceerde plaat. Vrij van deadlines en tourschema’s nam de band de tijd voor het bevlogen experiment. Qua geluid heeft het album meer gemeen met schemering dan met de zonovergoten landschappen waar ze eerder het hof maakten. Het album kaart donkere thema’s aan zonder de pure lol van het schrijven op te offeren. “Op ‘Be My Reactor’ proberen we ons met sexy en persoonlijke liedjes uit de put te trekken”, aldus Megan.

Zo ook met ‘Stoned’, de single die zij vandaag uitbrengen. “’Stoned’ gaat over het vechten met een laag zelfbeeld. Je zoekt bevestiging bij anderen en je zoekt zoveel mogelijk afleidingen om niet oog in oog te hoeven staan met de innerlijke onzekerheden waar je tegen vecht.”

 
Translate »
Share This