• Twitter
  • Facebook

Credits: Elmar-J.-Lordemann

Op 4 juni, maar dan in 1983. kwamen Eurythmics binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Love is a stranger’. Het nummer werd geschreven door de bandleden: Annie Lennox en Dave Stewart. De twee ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1977 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Engeland, waaronder een cover van Dusty Springfields ‘I Only Want to Be With You’. Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.

In 1980 ging de relatie tussen Stewart en Lennox over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam Eurythmics. Hun debuutalbum ‘In the garden’ uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht. ‘Never gonna cry again’ was afkomstig van deze LP. In Engeland een bescheiden hit (nr. 62) en in Nederland behaalden Eurythmics de Nederlandse radio en een Tipparade notering. Daar bleef het helaas bij. Maar: begin 1983 brak het duo wereldwijd door met het tweede album ‘Sweet Dreams’!

De eerste single van deze plaat was ‘Love Is A Stranger’ en aanvankelijk geen hit in Nederland. Dat gebeurde pas, nadat de opvolger, ‘Sweet Dreams’, mede dankzij de clip- een knaller van een hit blijkt te zijn. Ook de video van ‘Love is a stranger’ was niet mis, met Annie Lennox in de rol van een high-class prostituee. De single bereikte ditmaal de 13e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This