Will Ferrell & Rachel McAdams – Husavik

De nieuwe Netflix film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is een groot succes. In steeds meer landen prijkt het nummer ‘Husavik’ van Will Ferrell & Rachel McAdams in de charts. De ballad is overigens ingezongen door de Zweedse zangeres Molly Sandén. De film is een geweldige komedie op het Eurovisie Songfestival en een aantal oud deelnemers zijn van de partij: John Lundvik (Zweden), Bilal Hassani (Frankrijk),  Anna Odobescu (Moldavië), Elina Nechayeva (Estland, 2018) en Jessy Matador (Frankrijk, 2010). Wie goed oplet ziet ook oud-winnaars Netta (2018), Salvador Sobral (2017), Jamala (2016), Conchita Wurst (2014), Loreen (2012) en Alexander Rybak (2009) voorbijkomen.

Wie schittert door afwezigheid, is Duncan Laurence. Hij is wel gevraagd voor de film, maar hij nam niet de moeite om daar zijn agenda voor aan te passen. Fire Saga-hoofdrolspelers Will Ferrell en Rachel McAdams hebben zich goed voorbereid voor de muziekfilm en namen vorig jaar een kijkje achter de schermen van het Eurovisie songfestival. Het duo krijgt in de komedie de kans om namens IJsland deel te nemen aan het festival en zetten zich dan ook vol overgave in. O.a. ook Demi Lovato en Pierce Brosnan spelen in de Netflix film.

 

Marga Bult viert 64e verjaardag

Marga Bult viert vandaag haar 64e verjaardag. Ze trad vanaf jonge leeftijd op en deed mee aan het kindertalenten programma Stuif Es In. Haar eerste plaat ‘Twee witte duiven’ bracht ze in 1970 uit op 14-jarige leeftijd. Naast haar werk als opkomend zangeres bleef ze studeren en werd zo verpleegkundige. Met zangeres Marianne Wolsink (een voormalige zangeres van Teach-In) vormde ze in 1979 het duo Tulip.

In 1981 werd Bult gekozen door Peter Koelewijn uit 250 zangeressen als de nieuwe leadzangeres van de meidengroep Babe. Zij werd zo de vervangster van Gemma van Eck. In deze periode werd ze bekend onder de naam Marga Bult. Babe scoorde 16 hits, hoewel geen enkele single de top tien wist te bereiken. Ze toerden internationaal veel naar onder andere Indonesië, Maleisië, Libanon, door voormalige Oostbloklanden en heel Europa. De groep ging in juni 1986 uit elkaar.

In 1987 vertegenwoordigde Marga Bult, inmiddels solozangeres, Nederland onder het pseudoniem Marcha op het Eurovisiesongfestival met het lied ‘Rechtop in de wind’. Ze werd zeer verdienstelijk vijfde in Brussel met 83 punten, en kreeg van de internationale pers de “populariteitsprijs”.  Na het Songfestival begon Bult tevens haar presentatiecarrière en vormde ze samen met Sandra Reemer en Maggie MacNeal in 2000 het trio de Dutch-Diva’s, dat zeer succesvol werd. Tijdens de Coronacrisis meldde zij zich eind maart 2020 aan als herintreedster in de Zorg, waar zij bij het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in een zorghotel in Uden Coronapatiënten zorg ging bieden voor zolang zij daarin nodig zou zijn.

 

Vandaag viert Michael Ball zijn 58e verjaardag

Vandaag viert Michael Ball zijn 58e verjaardag. Hij is een Britse zanger en acteur, bekend om zijn musicalrollen én deed mee aan het Eurovisie Songfestival.  Michael studeerde drama aan de toneelschool. Hij speelde musicalrollen in Les Misérables, Phantom of the Opera en nog vele andere musicals. Vanaf oktober 2007 speelt hij de rol van Edna Trunblad in Hairspray.

Met ‘Love Changes Everything’ van de musical Aspects of love haalde hij de top van de Britse hitparade. Met singles haalde hij maar kleine successen, maar zijn albums behaalden al snel een gouden status. Hij vertegenwoordigde Engeland op het Eurovisiesongfestival 1992 met het lied ‘One step out of time’ waarmee hij knap 2de eindigde.

Verder presenteerde hij verschillende programma’s op zowel radio als televisie. In 2005 maakte hij zijn musicaldebuut op Broadway.  Dit jaar haalde Ball de eerste plaats in de Britse hitparade, met een cover van ‘You’ll Never Walk Alone’. Deze nam hij op met de 99-jarige veteraan Tom Moore. De opbrengst kwam ten goede aan de National Health Service.

 

Flashback: 11 juni 1948 was geboortedag Lynsey de Paul

Op 11 juni 1948 werd Lynsey de Paul geboren. Vandaag zou de Britse zangeres 72 jaar zijn geworden, maar helaas: ze overleed in 2014. Lynsey vierde haar doorbraak in 1972. Eerst als songwriter: ze pende het nummer ‘Storm in a Teacup voor The Fortunes, ‘die er in Engeland een top 10 hit mee scoorden. Als kind studeerde Lynsey op piano en op amper 16 –jarige leeftijd ging ze naar de kunstacademie. Ze ontwikkelde daar haar tekentalent, dat haar later goed van pas kwam, toen ze platenhoezen ging ontwerpen.

Nadat ze succes kreeg als songwriter, kreeg ze een platencontract aangeboden van Gordon Mills. Hij maakte eerder wereldsterren van Tom Jones, Engelbert Humperdinck en Gilbert o’Sullivan. Met haar debuutsingle ‘Sugar Me’ was het meteen raak. Het nummer stond 4 weken nummer 1 in de Top 40 van Veronica. Met de opvolger ‘Won`t Somebody Dance With Me’ had ze een smaakvolle opvolger afgeleverd, dat echter niet zo`n grote hit werd. Ze sleepte er wel een prestigieuze Ivor Novello Award mee in de wacht.

Ondertussen bleef Lynsey ook schrijven voor andere artiesten, zoals Ringo Starr, Continental Uptight Band en Vera Lynn. In 1977 deed Lynsey de Paul mee aan het Eurovisie Songfestival. Samen met Mike Moran vertegenwoordigde ze Engeland met ‘Rock Bottom”. Daarmee eindigde het duo op de 2e plaats in de finale achter Frankrijk. Ze overleed op 66-jarige leeftijd, volgens de BBC vermoedelijk aan de gevolgen van een hersenbloeding.

 

KEiiNO – Bed with the Wolf

‘Bed with the wolf’ is de nieuwe single van Keiino.  Het Noorse drietal nam vorig jaar deel aan het Eurovisie Songfestiva, dankzij hun overwinning van Melodi Grand Prix, de Noorse preselectie voor het Eurovisiesongfestival.  Alexandra Rotan, Fred-René Buljo en Tom Hugo Hermansen bereikten met hun ‘Spirit in the sky. Wanneer de jury alleen had bestaan uit televoting, was de winst naar Noorwegen gegaan! ‘Bed with the wolf’ is afkomstig van hun album ‘Okta’, dat afgelopen 15 mei uit is gebracht.

 

Daði Freyr – Where we wanna be

Met ‘Think About Things’, de IJslandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2020, zou Daði Freyr best wel eens een hit gaan worden. Helaas ging het evenement niet door, maar dat stopt de online opmars van deze viral hit niet. Het nummer was volgens de wedkantoren een van de favorieten voor de winst. In meerdere alternatieve nationale competities (waaronder het Oostenrijkse “Der kleine Song Contest” van zender ORF en het Zweedse “Sveriges 12:a” van zender SVT1 werd het lied op zaterdag 16 mei 2020 alsnog als winnaar uitgeroepen. Vandaag gaat de nieuwe single in première: ‘Where we wanna be’.

 

Netta – Cuckoo

Zo`n 2,3 miljoen mensen bekeken gisteravond Eurovision: Europe Shine a Light. Behalve dat Duncan Laurence daar zijn nieuwe single zong, kwam ook Netta met haar nieuwe single : Cuckoo. De Israëlische zangeres schreef het nummer samen met Krysta Youngs en Bert Elliott. Netta brak in 2018 door, waar ze de talentenshow The Next Star won in Israël. Daarmee plaatste ze zich automatisch voor het Eurovisie Songfestival, dat ze glansrijk won met ‘Toy’. Het lied was geïnspireerd op de #MeToo-beweging. Volgens Netta ging het nummer over “Het wakker worden van de vrouwelijke kracht, over sociale rechtvaardigheid, dit alles omhuld door een kleurrijk, gelukkig, gevoel”. De kippengeluiden die de zangeres maaket in het lied zijn een imitatie van de stem van een lafaard – een “kip”.

 

Treedt ABBA op 16 mei aan in Eurovison: Europe shine a light?

Aanstaande zaterdag 16 mei 2020 vanwege de corona pandemie helaas geen Eurovisie Song Festival Finale in Rotterdam, maar wel een heel mooi alternatief: Eurovision: Europe Shine a Light!  Live vanaf het Mediapark in Hilversum worden de 41 artiesten die dit jaar mee zouden doen met het Eurovisie Songfestival, alsnog  in de spotlight gezet Daarnaast zijn in deze speciale show optredens te zien van winnaars van de afgelopen 65 jaar.

Ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest zal van de partij zijn. Jeangu MacRooy brengt samen met alle andere 40 deelnemers het nummer ‘Love Shine A Light’. En uiteraard hoor je ook al deelnemende liedjes van 2020, maar dan in een verkorte uitvoering. Naast ‘Arcade’ zal Duncan Laurence voor het eerst zijn nieuwe single en voormalige Hitzound Smash, ‘Someone else’ live zingen. Ilse DeLange gaat in de Eurovisie show, samen met Michael Schulte, het winnende Duitse lied ‘Ein Bisschen Frieden’, zingen. O.a. ook Gali Atari (Milk & Honey), Netta, Måns Zelmerlöw, Marija Šerifović en natuurlijk Johnny Logan ontbreken niet in Eurovision: Europe Shine a Light.

Vandaag gaan sterke geruchten de ronde dat ook ABBA in de show te zien zal zijn. De groep, waarvan een comeback een kleine twee jaar terug werd aangekondigd, won in 1974 het Songfestival in het Britse Brighton’. De comeback zou gepaard gaan met de release van twee nieuwe singles: ‘I Still Have Faith In You’  en ‘Don`t Shut Me Down’. Jan Smit zal zaterdagavond aankondigen dat ABBA fans zeker naar de show moeten gaan kijken. Is het mogelijk dat ABBA het podium van de grote Songfestival show (16 mei) zal gebruiken om deze nummers te laten horen? Dat waarschijnlijk niet, maar ABBA laat zijn gezicht zien in Europe Shine a Light. Het winnende ‘Waterloo’ uit 1974 geldt nog altijd als het meest populaire nummer van het Songfestival ooit en voert ook de Songfestival Top 100 Allertijden editie van 2020 aan. De presentatie van Eurovision: Europe Shine a Light is in handen van Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit.

 

#Eurovisie dit jaar gewoon te volgen op Twitter

Dit jaar vieren we het Eurovisie Songfestival op een iets andere manier. #Eurovisie is al enkele weken een veelbesproken thema op Twitter en fans van over de hele wereld komen samen om voorgaande edities te herbeleven via #EurovisionAgain. Ook zijn er on- en offline genoeg alternatieve programmeringen te vinden. Hieronder vind je alles wat je moet weten om ook dit jaar Eurovisie-ready te zijn.

Twitter stond de afgelopen weken vol met tweets van Eurovisie fans die uitkijken naar hét Europop eerbetoon: de funky inzending van IJsland is al een echte publieksfavoriet. Ook host Songfestivalfan Rob Holley elke zaterdag voor andere fans een livestream van een voorgaande editie van het Songfestival. Via #EurovisionAgain kijkt iedereen samen en delen hun meningen en enthousiasme. De Eurovisie-organisatie zelf brengt artiesten naar de huiskamer via #EurovisionAtHomeConcerts en @NikkieTutorials spreekt dagelijks via #EurovisionCalls met een andere artiest om te kijken hoe het met ze gaat.

Voor alle informatie en updates over de show van dit jaar is het officiële Eurovisie Songfestival-account een absolute must: @Eurovision. Hier vind je alle updates rondom het Eurovisie Songfestival, leuke video’s van de artiesten en andere opvallende content. Vergeet niet om ook het officiële Nederlandse account te volgen (@Songfestival). 

https://www.youtube.com/watch?v=sMcxWB90TTY

 

Songfestival TOP 100 Aller Tijden (2020)

Dit jaar geen halve finales op 12 en 14 mei  en een finale op 16 mei van het Eurovisie Songfestival. Vandaar dat bij Hitzound op een andere manier wordt stilgestaan bij het Eurovisie Song Festival. Vandaag presenteren we de TOP 100 Aller Tijden van het evenement.  Wat zijn de mooiste bijdrages van het festival, dat in 1956 voor het eerst van start ging in het Zwitserse Lugano? Dit is de eerste editie van de lijst, dat jaarlijks zal worden gepubliceerd bij Hitzound.

AVROTROS komt op de dag van de finale met een alternatieve tv-uitzending: Europe Shine a Light. Een show, zonder publiek, wordt op zaterdag 16 mei om 21.00 uur in heel Europa uitgezonden. Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zullen het evenement presenteren.

De 41 artiesten die in Rotterdam zouden optreden, worden volgens hoofdproducent Sietse Bakker in de schijnwerpers gezet. “Naast een kort fragment van hun eigen nummer waarmee ze zouden optreden, zullen zij een gezamenlijke uitvoering brengen van een eerdere songfestivalhit.” Ze doen dat ieder vanuit hun eigen land. Tijdens het programma zal uitgebreid worden stilgestaan bij de corona pandemie om alle mensen, die hard werken om het virus te bestrijden.  Of het Eurovisie Songfestival in 2021 wel zal worden uitgezonden vanuit Rotterdam, hangt helemaal af van de gezondheidszorg: is er dan een vaccin? 

Songfestival Top 100 Aller Tijden (2020)

PosTitel – ArtiestJaar
1 Waterloo – ABBA 1974
2 Birds – Anouk2013
3 Eres Tu – Mocedades1973
4 Arcade – Duncan Laurence2019
5 Si – Gigliola Cinquetti1974
6 Apres Toi – Vicky Leandros1972
7 Puppet on a string – Sandi Shaw1967
8 Euphoria – Loreen2012
9 De Troubadour – Lenny Kuhr1969
10 Den Vilda – One More Time1996
11 Knock Knock, Who`s There – Mary Hopkin1970
12 Ding a Dong – Teach In1975
13 Un Banc, Un Arbre, Une Rue – Severine1971
14 What`s Another Year – Johnny Logan1980
15 Power To All Our Friends – Cliff Richard1973
16 Als Het Om De Liefde Gaat – Sandra & Andres1972
17 Calm After The Storm – Common Linnets2014
18 Poupee de Sire, Poupee de Son – France Gall1965
19 Beg, Steal or Borrow – New Seekers1972
20 Ik Zie Een Ster – Mouth & MacNeal1974
21 Rise Like a Phoenix – Conchita Wurst2014
22 Tu Te Reconnaitras – Anne Marie David1973
23 Save Your Kisses For Me – Brotherhood of Man1976
24 Diva – Dana International1998
25 Ein Bisschen Frieden – Nicole1982
26 Nei Blu Dipinto Di Blu – Domenico Modugno1958
27 Hemel en Aarde – Edsilia Rombley1998
28 Un, Deux, Trois – Catherine Ferry1976
29 Gente di Mare – Umberto Tozzi & RAF1987
30 Vrede – Ruth Jacott1993
31 Un Jour, Un Enfant – Frida Boccara1969
32 Making Your Mind Up – Bucks Fizz1981
33 De Mallemolen – Heddy Lester1977
34 Congratulations – Cliff Richard1968
35 Diese Welt – Katja Ebstein1971
36 Hallelujah – Milk & Honey1979
37 If I Were Sorry – Frans2016
38 All Kinds Of Everything – Dana1970
39 The Voice – Eimear Quinn1996
40 Ein Lied Kann Eine Brücke Sein – Joy Fleming1975
41 Hold Me Now – Johnny Logan1987
42 I Treni Di Tozeur – Alice & Battiato1983
43 Le Dernier Qui a Parlé – Amina1991
44 Love Shine A Light – Katrina & Waves1997
45 Aldrii I Livet – Finn Kalfik1981
46 Wild Dances – Ruslana2004
47 Merci Cherie – Udo Jürgens1966
48 Amar Pelos Dois – Salvador Sobral2017
49 In Your Eyes – Niam Kavenagh1993
50 Lane Moje – Zeljko Joksimovic2004
51 Amsterdam – Maggie MacNeal1980
52 Soldi – Mahmood2019
53 Ik Hou Van Jou – Maribelle1983
54 L`Amour Est Bleu – Vicky Leandros1967
55 Rock and Roll Kids – Paul Harrington1994
56 Everyway That I Can – Sertab2003
57 Telegram – Silver Convention1977
58 Waterman – Hearts of Soul1970
59 Anexi – Sophia Vossou1991
60 Where Are You – Imaani1998
61 Ale Jestem – Anna Marie Jopek1997
62 Let Me Be The One – Shadows1975
63 Een Beetje – Teddy Scholten1959
64 Dancing Lasha Tumbai – Verka Serduchka2007
65 Ne Partez Pas Sans Moi – Celine Dion1988
66 J`Aime La Vie – Sandra Kim1986
67 Insieme 1992 – Toto Cotugno1990
68 J`Aime La Vie – Sandra Kim1986
69 To Nie Ja – Edyta Gorniak1994
70 Nocturne – Secret Garden1990
71 All Out Of Luck – Selma1999
72 Stronger Every Minute – Lisa Andreas2004
73 Spirit In The Sky – Keiino2019
74 Why Me – Linda Martin1992
75 Boom Bang a Bang – Lulu1969
76 L’Oiseau et L`Enfant – Marie Myriam1977
77 The Party Is Over – Sandra Reemer1976
78 Blijf Zoals Je Bent – Justine Pamelay1989
79 Satellite – Lena2010
80 Grow – Jeangu MacRooy2020
81 Primadonna – Alla Pugachova1997
82 De Eerste Keer – Maxine & Franklin1996
83 Judy et Cie – Pierre Rhapsat1976
84 Fra Mols Til Skagen – Aud Wilken1995
85 C`Est La Vie Est Cadeaux – Corinne Hermes1983
86 `T Is Genoeg – Conny vandenBos1965
87 Only Teardrops – Emmelie de Forrest2013
88 I`m Not Afraid To Move On – Jostein Hasselgard2003
89 Rechtop In De Wind – Marcha1987
90 Wunder Gibt Es Immer Wieder – Katja Ebstein1970
91 Long Live Love – Olivia Newton John  1974
92 Is It True – Yohanna2009
93 Mata Hari – Anne Karine Strom1976
94 Tijd – Saskia & Serge1971
95 Let It Swing – Bobbysocks1985
96 Non Ho L`Eta – Gigliola Cinquetti1964
97 Rhythm Inside – Loic Nottet2015
98 Nur Die Liiebe Lass Uns Leben – Mary Roos1972
99 You Let Me Walk Alone – Michael Schulte2018
100 Ooh Aah Just a Little Bit – Gina G1996 
NL Top 200

Latest Tweets300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This