• Twitter
  • Facebook
Foto: Marcel Antonisse , Anefo, Wikipedia

Esther Oosterbeek viert vandaag haar 63e verjaardag. Gefeliciteerd!  Ze is vooral bekend als voormalige zangeres van de Dolly Dots. Sinds 1998 is zij visagist.  Esther werd geboren in een gezin met een broer en een zusje. Na een opleiding aan de LEAO in Haarlem werd ze technisch inkoop-assistente bij een baggermaatschappij. Haar muzikale carrière begon aanvankelijk als lid van de groep The Surfers. Zo had ze met de groep een grote hit te pakken met ‘Windsurfin’ in 1978.  Ook werd Esther danseres in het TROS popprogramma Rock Planet, maar ze werd uiteindelijk vooral bekend als een van de zangeressen uit de Dolly Dots.

De groep bestond naast Esther uit Angela Groothuizen, Ria Brieffies, Angéla Kramers, Anita Heilker, Patty Zomer.  Al met de debuut single ‘Boys’ was het meteen raak: de single bereikte de top tien van de Nederlandse Top Veertig. ‘Radio’ werd de tweede hit en werd ook internationaal succesvol. Zo verkocht ‘Radio’ zo`n 100.000 exemplaren in Japan. Een grote Japanse tournee volgt in 1981. Ondertussen scoren de meiden hits als ‘We Believe In Love’ en ‘Hela-Di-Ladi-Lo’, die in nederland de top tien bereiken en ook in de buurlanden aanslaan. Van de 27 uitgebrachte singles bereikten er 26 een Top Veertig notering. Met ‘Love Me Just A Little Bit More’ scoorden de Dolly Dots de felbegeerde nummer 1 hit in Nederland. In 1988 viel de groep uit elkaar.

Na het uiteenvallen van de groep in 1988 besloot Oosterbeek bij de artiestenwereld betrokken te blijven. Aanvankelijk probeerde ze dit door het ontwerpen van kleding en het doen van styling, maar uiteindelijk bleek het werken als visagiste haar het best te liggen. Ze is werkzaam als visagiste van een breed scala aan bekende en minder bekende Nederlanders. Ook is ze jaren een vaste visagiste van De Toppers. In 2016 kwamen de Dots weer eenmalig bij elkaar om drie gastoptredens te geven bij De Toppers in de Amsterdam Arena. In 2021 kwamen de Dolly Dots weer bij elkaar en brachten de single ‘Are you with me’ uit.

 
Translate »
Share This