• Twitter
  • Facebook
Foto: Danie Åhs Karlsson, Wikipedia

Vandaag viert Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina zijn 59e verjaardag. Gefeliciteerd! We kennen hem natuurlijk beter als Eros Ramazzotti. De Italiaanse zanger en producer brak in 1984 door in Italië, toen hij het Festival van San Remo won met Terra promessa (vert. “Beloofde land”). Het duurde nog drie jaar, voordat Ramazotti ook in ons land een gevierd zanger werd. Met zijn 3e album “In Certi Momenti” was het dan raak (1987)! “Ma Che Bello Questo Amore” werd zijn eerste hit in de Nederlandse Top Veertig. Het werd snel gevolgd door het prachtige “Musica é”. Het gelijknamige album vertoefde 58 weken in de album chart. Die laatste hit had Ramazotti vooral te danken aan Frits Spits.

‘Musica é’ is origineel een elf minuten durend-nummer. Omdat deze versie veel te lang was voor de radio, liet Frits Spits door NOS-technicus René Diemel een montage van vier minuten maken. Met toestemming van Eros Ramazzotti wordt deze korte versie in Nederland op single uitgebracht.

Zijn grootste hits werden “Se bastasse una canzone” (1990),  het krachtige “Cose Della Vita” met Tina Turner (1998), maar ook “I Belong To You” met Anastacia (2006).  Behalve met deze twee powervrouwen nam Ramazzotti ook duetten op met o.a. Cher, Joe Cocker en Andrea Bocelli.  Zijn laatste album , ‘Vita ce n’è’ , leverde Andrea af in 2018.

 
Translate »
Share This