Ernie Isley wordt vandaag 67 jaar. Hij maakt deel uit van de Isley Brothers. De oorspronkelijke samenstelling bestond uit O’Kelly, Rudolph en Ronald Isley. De groep scoorde vanaf de jaren ’50 tot begin 21e eeuw zes decennia achter elkaar één of meerdere hit noteringen in de Billboard Hot 100. Hiermee zijn ze een van de langst actieve groepen in de popgeschiedenis.  In 1965 tekenden ze een contract met Motown. Hun grootste hits waren ‘This Old Heart Of Me’ (Is Weak For You) en ‘Behind A Painted Smile’, maar het was moeilijk om dat succes te herhalen en in 1968 verlieten ze Motown om op hun eigen label T-Neck Records verder te gaan.

In de vroege jaren zeventig kregen The Isley Brothers versterking van hun jongere broers Ernie en Marvin Isley en hun zwager Chris Jasper. Ernie schreef mee aan “It`s Your Thing”, “Fight the Power (Part 1 & 2)”, “Harvest for the World”, “Brown Eyed Girl” en “That Lady”.

In 1984, na afloop van de tournee ter promotie van het album Between the Sheets, stapten Erni, Marvin en Chris Jasper op om verder te gaan als Isley-Jasper-Isley. Ze brachten drie albums uit en hadden begin 1986 – het jaar waarin O’Kelly Isley aan een hartaanval overleed – een hit met “Caravan of Love”.     #playlist:  Flashback

 

 

 
Translate »
Share This