Emma Boertien heeft de laatste horde genomen en gaat naar de finale van The Voice. Afgelopen vrijdag trad de Almelose aan tegen Kes in de vierde en laatste crossbattle. Emma De tiener koos met ‘Don’t Play That Song For Me‘ van Aretha Franklin (1970) een liedje, dat niet in haar comfortzone lag. Hoewel Kes haar beste beentje voorzette met ‘The Climb‘, won Emma Boertien ruimschoots en treft ze in de finale o.a. Sophia Kruithof en Stef Classens.

De andere winnende kandidaat was Daphne, die ondanks haar gestuntel haar concurrente Sanne uit het team van Anouk naar huis wist te sturen met ‘Empire State Of Mind‘. Volkomen onverwacht en misplaatst. Als je nog niet met spanning om kunt gann, moet je toch een ander vak kiezen.  Maar: het publiek had duidelijk medelijden voor Daphne, die haar teksten deels was vergeten door de spanning. Dat Sanne, die met een foutloos optreden toch verloor, leverde grote verbazing op bij de coaches en dan vooral bij Anouk, die zoals gebruikelijk, geen blad voor haar mond nam.

,,Als je het volk laat stemmen, dan gebeuren dat soort dingen soms. Boutformat.” Om vervolgens ook de stemprocedure in twijfel te trekken: ,,Het was een flater. Je zou bijna zeggen dat het vooropgezet is, dat kan bijna niet.” Martijn Krabbé was daar niet van gediend, maar Anouk liet zich de mond niet snoeren en stelde: ,,Ik kan het wel zeggen. Het was gewoon bullshit.” Hoewel Krabbé vervolgens het format begon te verdedigen, wilde Anouk er verder geen woorden meer aan vuil maken en richtte zich tot Emma Boertien, die vol verbazing de jury en de presentator aanhoorde.

De finale zal derhalve bestaan uit Stef Classens en Emma Boertien uit Team Waylon, Daphne van Ditshuizen uit team Ali B en Sophia Kruithof uit team Anouk nemen het komende week in de grote finale op tegen elkaar. Lil Kleine verloor zijn beide kandidaten in deze halve finale, die door zo`n anderhalf miljoen mensen is bekeken. Een laagterecord.

 

 

 
Translate »
Share This