Eén van de grootste zangers in de afgelopen vijftig jaar is zonder meer Elton John. De Brit brengt op 13 november een verzamelalbum uit met de titel ‘Jewel Box’.  Met daarop niet minder dan zestig onuitgebrachte songs, die voor het eerst in digitale formats beschikbaar zijn. Naast de onbekende nummers, zijn ook obscure b-kantjes en een aantal door Elton zelf gekozen tracks uit de begindagen van zijn carrière te horen.  Als voorproefje verschijnt vandaag het nooit eerder uitgebrachte ‘Sing Me No Sad Songs’, dat hij maakte in 1969.

,,Het is een genoegen geweest om elke periode van mijn carrière tot in detail uit te spitten. Als ik deze lang verloren gegane nummers weer hoor, kan ik amper begrijpen hoe productief liedjesschrijver Bernie Taupin en ik in de beginperiode waren. Tijdens de lockdown de balans op te maken en deze momenten uit mijn geheugen te halen uit elk tijdperk is een genot geweest. Als een toegewijde platenverzamelaar zelf heeft dit project me veel plezier gebracht,” aldus Elton John.

 
Translate »
Share This