Op 1 december 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Goodbye yellow brick road’ van Elton John. Respect voor deze Britse zanger, die zelfs in 2022 nog internationaal hoog in de hitlijsten weet te scoren. Dit nummer schreef hij samen met zijn vaste muzikale partner Bernie Taupin.  De titel is een verwijzing naar het pad van gele klinkers uit het boek De tovenaar van Oz en de op dat boek gebaseerde film The Wizard of Oz. Er gaan geruchten dat het nummer over Judy Garland gaat, die de hoofdrol had in de originele film uitvoering.

Bernie Taupin vertelt: “It’s funny, but there are songs that I recall writing as if it was yesterday. And then there are those I have absolutely no recollection of, whatsoever. In fact, I’d have to say that for the most part, if someone was to say that the entire Yellow Brick Road album was actually written by someone else, I might be inclined to believe them. I remember being there, just not physically creating.”

“Goodbye Yellow Brick Road” groeide uit tot een van de grootste hits van John: na “Crocodile Rock” en “Daniel” was het zijn derde nummer 1-hit van 1973 in Canada. Ook in Amerika scoorde het nummer goed met een tweede plaats in de Billboard Hot 100. Hier scoorde het nummer wat minder met een twintigste plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This