Vandaag viert Ellert Driessen zijn 61e verjaardag.  In 1975 was hij als zanger en toetsenist een van de oprichtende leden van Spargo. De stijl van de band ontwikkelde zich van pop naar funky en disco. Het succes liet de eerste jaren nog op zich wachten. Ondertussen startte hij tweemaal een studie, een lerarenopleiding en in geschiedenis; beide brak hij voortijdig af. In 1979 voegde de Nederlands-Amerikaanse Lilian Day Jackson zich bij Spargo.

Begin 1980 bracht Spargo het nummer You and me uit dat door Driessen werd geschreven. Ditmaal was het raak! Het werd een nummer 1-hit in Nederland en België en kwam ook hoog in de hitlijsten in Italië, Duitsland en Zweden te staan. In Nederland leverde het succes een Zilveren Harp op. Ook de 2 jaren hierna belandden singles bij de top-5 in de hitlijsten (Head up to the sky, One night affair, Just for you, Hip Hap Hop), maar het succes van ‘You and me’ werd niet meer geëvenaard. In 1984 verscheen het laatste album van Spargo dat in Londen werd opgenomen. Hierna hield de band het de eerste jaren voor gezien.

Als componist schreef hij muziek voor Spargo en sinds de jaren tachtig ook voor andere artiesten, zoals voor de nummer 1-hit ‘Banger Hart’ van Rob de Nijs. Ook componeerde hij alle muziek voor de film Erik of het klein insectenboek (2004).

 

 

 

 
Translate »
Share This