• Twitter
  • Facebook

Credits: Epic

Terug naar 13 september, maar dan in 1979! Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar Ellen Foley met ‘We Belong to the Night’. De zangeres schreef het nummer met Fred Goodman en het was te vinden op haar LP ‘Night out’.  “We belong to the the night’ was, naast “Hideaway”, een van de twee composities op het album waar Foley zelf aan heeft meegeschreven, alle andere nummers waren covers. Foley is van oorsprong actrice maar werd wereldwijd bekend door haar duet met Meat Loaf in het epische nummer ‘Paradise By The Dashboard Light’. Ze verdiende er een platencontract mee.

Foley was echter niet degene die in de videoclip van Meatloaf te zien is. Het was Karla deVito die playbackte in de video.  Ellen legt uit: “Ik wilde niet met ze op tournee. Ik was te druk met mijn eigen werk. Ik had een hoofdrol in Hair op Broadway en zat ook in de gelijknamige filmversie. Ik was voortdurend aan het werk. Rond die tijd wist ik dankzij ‘Paradise’ ook een platencontract te bemachtigen. Ik dook de studio in met Ian Hunter en Mick Ronson. Vanaf daar zijn we gaan werken”.

Over haar debuut singel‘We belong to the night’ zegt Ellen: “Ik kwam met het idee voor een nummer over mensen van de arbeidersklasse, die zich door een eentonige zware dag moesten slaan. En ’s avonds kon je dan uitgaan. Kijk naar mijn prachtige, afschuwelijke, mooie leven.” Zo ontstond ‘We Belong To The Night’. In Nederland bereikte het nummer de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This