Eli Asser, schrijver van bekende televisieseries zoals ’t Schaep met de 5 Pooten, is zaterdag onverwachts overleden. Zijn dochter Hella de Jonge, die vanmiddag een lezing gaf tijdens de Holocaustherdenking in Zaandam, vertelde dat hij in zijn slaap is overleden. Asser schreef ook de hitserie Citroentje met suiker en schreef conferences en liedjes voor Wim Sonneveld, Rijk de Gooijer en Frans Halsema.

De Top 40 hits ‘Het Zal Je Kind Maar Wezen’, ‘We Zijn Toch Op De Wereld’ en ‘As je Mekaar Niet Meer Vertrouwen Kan, vertolkt door Adele Bloemendaal, Piet Römer en Leen Jongewaard, waren van zijn hand. Adele, Piet en Leen speelden ook de hoofdrollen in de originele TV serie `t Schaep, over een bruine kroeg in de Jordaan. In 1970 won de serie, waar 6 miljoen mensen naar keken, de Gouden Televizier-Ring.

Van ’t Schaep werd in 2006 een succesvolle remake gemaakt met Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts en Loes Luca. Eli Asser was de vader van kunstenaar Hella de Jonge, de echtgenote van cabaretier Freek de Jonge. Hij werd 96 jaar.

 

 

 
Translate »
Share This