Jonas Blue, Felix Jaehn – Weekends

Credits: Chris Graham

Jonas Blue en Felix Jaehn bundelen hun krachten op hun nieuwe single ‘Weekends’. De magische vonk voor ‘Weekends’ vlamde op in Ibiza toen beide artiesten in september sets uitvoerden in Pacha. De party anthem schreef het tweetal met Andreas Huber, Boki, Jan Hammele en Moli. De Britse DJ/ producer Jonas Blue brak door in 2015 met zijn deephouse-versie van ‘Fast car’, een nummer van Tracey Chapman. Ook scoorde Blue met hits als ‘Perfect Strangers’, ‘Mama’ en ‘Polaroid’.

 

Marshmello – Unity

Vorig jaar sleepte Marshmello nog een Hitzound Smash binnen voor zijn single ‘Numb’ met Khalid. Zijn nieuwe single heet ‘Unity’ dat hij zowel zelf schreef als produceerde. Het is niet zijn eerste nieuwe track dit jaar, want een week of drie terug verscheen “Party jumpin’ met Jamie Brown. De Amerikaanse DJ en producer, zoals altijd gehuld met een helm met een smileytoert de komende maanden door Amerika en Mexico. ‘Unity’ is vanaf morgen te streamen, maar de video is intussen uit.

 

Lufthaus ft. Robbie Williams – Unlovable

Credits: Sony Music

“Amsterdam: bedankt voor de twee geweldige shows”, schreef Robbie Williams na afloop van twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome. De Britse zanger trad het afgelopen weekend op en liet zijn fans genieten van al zijn grote hits, die hij in de afgelopen jaren maakte: solo en met Take That. Voor wie geen kaartje kon bemachtigen is er een nieuwe kans, want op 13 februari komt de ‘Feel’ zanger terug naar de Amsterdamse concerthal als onderdeel van zijn XXV Tour, bedoeld om zijn 25-jarig jubileum als soloartiest te vieren na Take That.  En in juni staat de zanger ook op Pinkpop. Robbie maakt nog steeds muziek. Samen met zijn project Lufthaus, een nieuwe elektronische groep waar behalve Robbie ook Tim Metcalfe en Flynn Francis van deel uitmaken. Hun nieuwe single heet ‘Unlovable’ en verschijnt via Armada Music.

 

Mau P – Gimme That Bounce 

Mau P, bekend van zijn megahit ‘Drugs From Amsterdam’ brengt via Insomniac Records zijn nieuwe single uit:  ‘Gimme That Bounce’. De Amsterdammer Mau P heeft in opvallend korte tijd een grote impact gemaakt op de housemuziekscene. Opgegroeid in een huishouden vol getalenteerde muzikanten, die van jongs af aan meerdere instrumenten gebruikten, vond hij op 14-jarige leeftijd een onvoorwaardelijke liefde voor dansmuziek. Hij kanaliseert nu moeiteloos zijn muzikale vaardigheden, rauw talent en grenzeloze creativiteit in zowel zijn producties als dj-sets.

Hij legde de lat ongelooflijk hoog met zijn dreunende debuutsingle, het eerder genoemde Drugs From Amsterdam, dat vanuit de underground omhoog schoot om een enorme wereldwijde hit te worden met maar liefst 50 miljoen+ plays sinds de release. Door een dreunende tech house vibe te combineren met een aanstekelijke vocal hook en zelfs geluiden gesampled uit de Amsterdamse metro, brak het nummer de hitlijsten op Shazam, Spotify, Billboard en stond bovenaan beatport’s prestigieuze Top 10.

 

The Magician & The Aston Shuffle – Differences

Credits: Sony Music

The Magician heeft zijn nieuwe single ‘Differences’ uitgebracht. Voor deze track werkte de Belgische modern houseproducer samen met de Australische dj / producer The Aston Shuffle. The Aston Shuffle stond afgelopen jaren regelmatig bij The Magician (Stephen Fasano) op het podium, bij shows in de VS en Europa.  Volgens de twee producers is Differences een “genre-overstijgende track met vintage sound, die de grenzen van hedendaagse elektronische muziek opzoekt”. Het is de eerste muziek die The Magician uitbrengt bij Sony Music. Singer-songwriter remy zong de vocalen van Differences in. Eerder werkte hij ook met The Chainsmokers, Tate McRae en Years & Years. Bekijk hier de videoclip.

 

Lucas & Steve, Yves V ft. Xoro – After Midnight

Credits: Daynenne Mulder, DAY PR

Het dj-en producers duo Lucas & Steve brengt vandaag de nieuwe track “After Midnight” van Lucas & Steve, Yves V – (feat. Xoro) uit op het label Spinnin’ Records. Voor deze track hebben ze de handen ineen geslagen met de belgische dj Yves V. En hoe? After Midnight is een knaller van een track met internationale allure en met voor velen een herkenbare melodie; de sample van de legendarische dansvloer klassieker ‘Children’ van Robert Miles. De track wordt al meteen geprezen op de Nederlandse radio, zowel Radio 538 als SLAM! hebben de track als Dance Smash en GrandSLAM! bekroond. After Midnight is vanaf vandaag overal te beluisteren.

Deze samenwerking komt niet zomaar uit de lucht vallen. De jongens kennen elkaar van vele optredens in het buitenland en een samenwerking stond op het wensenlijstje. De afgelopen periode zijn ze de studio ingedoken en hebben hard gewerkt aan hun eerste release. In de track komen beiden sounds samen en met de toevoeging van de sample van Children is het onmogelijk om stil blijven staan. Lucas & Steve zijn erg trots op de release, die ze vanaf Vrienden van Amstel Live, waar ze maar liefst twintig keer te zien zijn, releasen.

 

Elderbrook & Amtrac – I’ll Be Around

Credits: Warner Music

Producer en sing- en songwriter Elderbrook heeft zijn nieuwe single ‘I’ll Be Around’ uitgebracht. De track maakt deel uit van zijn album ‘Little Love’ dat op 31 maart verschijnt. Elderbrook is geen onbekende in de dance muziekwereld. Zo heeft hij samengewerkt met artiesten als Diplo, Camelphat, Black Coffee en Bob Moses.   Elderbrook vertelt ons over zijn nieuwe nummer: “‘I’ll Be Around’ is about being there for someone. Sharing your life and giving over yourself to someone.”

 

Alok & James Arthur – Work With My Love 

Credits: Sony Music

Alok en James Arthur hebben de handen ineengeslagen voor hun nieuwe single ‘Work With My Love’. De Braziliaanse dj en de Britse singer-songwriter gebruikten voor hun track een beroemde sample, die in 2004 ook werd gebruikt in de hit Lola’s Theme van The Shapeshifters. James: “As soon as I heard the iconic sample…I was in and keen to be involved in the track. Alok and I have attempted to work together previously so I’m super happy we’ve managed to create this massive tune.”

Naast zijn muzikale carrière zet de #4 DJ van de wereld – met ruim 22 maandelijkse luisteraars op Spotify – zich in tegen klimaatverandering. Vorig jaar zat hij met zijn initiatieven aan tafel bij de Verenigde Naties, sprak hij in diverse panels tijdens de New York Climate Change Week en trad hij als eerste artiest ooit op, op het dak van het VN-hoofdkantoor.

 

Sam Feldt & Cate Downey – Enough To Drink

Sam Feldt en Cate Downey hebben de single ‘Enough To Drink’ uitgebracht. De Amerikaanse singer-songwriter Cate Downey plaatste in september 2022 een fragment van haar nummer ‘Enough To Drink’ op TikTok: ‘Did u drink enough to miss me / Or did u miss me enough to drink?’ De video werd 2,3 miljoen keer bekeken en bereikte ook Sam Feldt, die met het nummer aan de slag ging. In november liet Sam op TikTok zijn versie van ‘Enough To Drink’ horen. Over twee weken verschijnt ook de video bij ‘Enough To Drink’.

 

Alle Farben ft. Flynn – I need to know

Vandaag brengt DJ en producer Alle Farben zijn nieuwe single ‘I Need to Know’ in samenwerking met de Ierse sing- en songwriter Flynn uit. Afgelopen september behaalde de Duitse DJ al succes met de single ‘Forgot How To Love’ die inmiddels meer dan zes miljoen streams telt. Ook heeft hij samengewerkt met Robin Schulz, James Blunt en Icona Pop. Daarnaast heeft Alle Farben remixes gemaakt voor artiesten als Ed Sheeran, Marshmello, Khalid en Martin Garrix. Maar het meest bekend is Alle Farben van ‘She moves’, een hit uit 2014 met Graham Candy. ‘I need to know’ is deze week uitgeroepen tot de GrandSlam op Slam!

 
Latest Tweets

NL Top 200
Translate »
Share This